چت رومclose
معرفی شترمرغ و انواع آن ها
::: در حال بارگیری لطفا صبر کنید :::

نام کاربري : پسورد : يا عضويت | رمز عبور را فراموش کردم


تعداد بازدید : 309
نویسنده پیام
admin
آفلاین



ارسال‌ها: 104
عضویت: 19 /9 /1394
تشکر کرده: 2
تشکر شده: 103
معرفی شترمرغ و انواع آن ها


شترمرغ دارای بدنی به ارتفاع 220-280 سانتیمتر میباشد وبه همین سبب بزرگترین پرنده روی زمین لقب گرفته است. این پرنده مثل شیر می غرد ،به سرعت پلنگ می دود و بسان قاطر لگدپرانی می کند .شترمرغ نر دارای دمی با پرهای سفید در انتهای بالها بوده و بقیه بدن از پرهای سیاه تشکیل شده است و بدن پرنده ماده از پرهای قهوه ای پوشیده شده است . طول عمر پرنده بیش از 40سال می باشد و با توجه به توان ژنتیکی بالا اختلاف دمای بین 30- تا 50 درجه سانتیگراد رادر نقاط مختلف کشور تحمل می کند و بخاطر برخورداری از غددنمکی موجود در مخاط بینی مقاوم به تشنگی و بی آبی درنقاط کویری کشور می باشد و درقسمت سینوسهای فکی دارای سیستم خنک کننده ای است که رطوبت دفعی همراه با با زدم را بصورت مایع در آورده ومجددا جذب می نماید .
درفصول جفتگیری ساق پا ، اطراف منقار وکنار ه های چشم پرنده نر رنگ قرمز بخود می گیردکه از آمادگی برای جفتگیری پرنده می باشد .پرنده نر در 24 ماهگی و پرنده ماده درسن 18 ماهگی به سن بلوغ رسیده ولی سن واقعی تولید آنها از 24 و 30 ماهگی آغاز می گردد و فصل تولید مثل درایران از اوایل اسفند ماه شروع و تا آذر ماه ادامه می یابد و درطی این مدت بطور متوسط 50 تا 70 تخم توسط هر پرنده تولید و 70 تا 80 درصداز این تخمها نطفه دار می باشند .
خوراک شترمرغ تشکیل شده از کنسانتره ،علوفه و یونجه می باشد و از افزودنیهای موجود درابتدای رشد و در دوره تولید باید به آن اضافه نمود . ازنظر جیره بندی در بسیاری از نقاط ایران از جیره های آغازین ( 0 - 3 ماهه ) ،جیره پرورش ( 3 تا 12 ماهه ) ،جیره تولید و جیره نگهداری استفاده می شود و در بعضی از مراکز پرورش از 6 جیره متفاوت برای تغذیه استفاده می شود.سیستم پرورش در جهان با سه شیوه باز ،نیمه باز و بسته انجام می گیرد و درایران عمدتاً از شیوه بسته و در پنهای 5 قطعه ای ( 2 نر و 3 ماده ) استفاده می شود . شترمرغ حیوانی است مقاوم به بسیاری از بیماری ها که در اثر تماس با این بیماری ها تا مدتی مقاومت می نماید ولی در عین حال در صورت عدم رعایت موازین بهداشتی مستعد ابتلا به بسیاری از بیماریهای ویروسی ، باکتریایی ، قارچی ،انگلی وغیره خواهد بود وبعلت توان فزاینده پرنده درطول دوره رشد و پرورش و احتیاج زیاد به بسیاری ازعناصر عالی و معدنی دارد تا حیوان دچار کمبودهای متابولیک وسایر موارد در این زمینه نگردد . تا کنون بیش ارچهارده بیماری مشترک با طیور ، دوازده بیماری مشترک با انسان ، هشت بیماری مشترک با گاو ، هفت بیماری مشترک با گوسفند و یک بیماری مشترک با اسب در شترمرغ گزارش شده است . بیماریهای مختلفی که درشترمرغ از سا لهای گذشته تاکنون درکشورمشاهده گردیده اند بشرح زیر میباشند:
آنتریت عفونی وکازئوز، برونشیت، آنتراکس، آسپرژیلوزیس، آنسفا لومیلیت، نیوکاسل، آنتروتوکسمی، تریکومونیازیس، کلی سپتی سمی، پیکا وانواع انباشتگی ها، کانی با لیسم، سی آردی کلی، آنفلوانزا، آسیت، عفونت کیسه زرده وبند ناف، پیچش انگشت، انحراف ساق پا، صدمات و شکستگیهای ناشی از تصادف و جنگ بین پرنده ها. تاریخچه پرورش شترمرغ

شترمرغ حیوانی است واسط بین دام وطیور؛ باخصوصیاتی منحصربفرد که توان سازگاری بالابه شرایط سخت محیطی را داشته ومقاوم به بسیاری ازبیماریهای موجود درطبیعت می باشد . پیدایش شترمرغ ها به دوره آئوسن 38 تا 65 میلیون سال پیش برمی گردد و از 20میلیون سال قبل اسلاف اولیه شترمرغهای امروزی در گستره وسیعی ازاسپانیا در غرب اروپا تا کرانه های مدیترانه زندگی می کرده و با گذر ازنواحی آسیای صغیر و خاورمیانه تا نواحی گسترده ای ازخاور دور را در سیطره خود داشته است . مصریان باستان از پر شترمرغ بعنوان سمبل عدالت و از تخم آن بعنوان دارو استفاده می کردند و در یونان باستان بعنوان حیوان باربر در ارابه ها از آن استفاده می کردند. در روم باستان به افسران رومی بپاس شجاعتهای خاص آنان درمبارزات اجازه نصب پر شترمرغ را به کلاهخودهایشان می دادند و از چربی شترمرغ بعنوان اکسیر قدرت درغذای گلادیاتورها استفاده می شد. بیشه نشینهای بدوی از تخمهای خالی شترمرغ برای حمل و نگهداری آب استفاده نموده و در برخی از قبایل عرب از گوشت شکار شترمرغ بعنوان غذا و از پوست آن بعنوان لباس استفاده می کردند. در چین قدیم به امپراطور پسر بهشت و به او تخم شترمرغ داده می شد و آشوریان شترمرغ را بعنوان پرنده ای مقدس ستایش می کردند. درسالهای نه چندان دورسلحشوران انگلیسی مجبور به استفاده از پرهای شترمرغ درکلاههای خود شدند و کاراگاهان انگلیسی برای ظاهر نمودن اثرانگشت از پر شترمرغ استفاده می کردند .پرورش شترمرغ با دید اقتصادی از 150 سال قبل درکشور آفریقای جنوبی آغاز و بطور رسمی برای اولین بار در قرن نوزدهم در این کشور اقدام به نگهداری آن درسطح انبوه گردید بطوریکه درطی دهه های گذشته دچار مخاطرات و مشکلات عدیده ای از بعد اقتصادی و خسارات وارده ناشی از بیماری گردیده ولی درسایه همت و تلاش موفق شدند تا باعث گسترش و توسعه آن در بسیاری از کشورهای جهان گردیدند و هم اکنون از محصولات شترمرغ استقبال بی نظیری در اقصی نقاط بعمل آمده و به عنوان منبع جدید پروتئینی با خصوصیات منحصر بفرد خود شناخته شده است در حال حاضر بیش ازشصت هزار قطعه شترمرغ در ایالات متحده و بیش از سیصد هزار قطعه از این پرنده در آفریقای جنوبی وجود دارد و بسیاری از کشورهای اروپایی ، آفریقایی ، آسیایی و آمریکایی به سمت پرورش آن رو آورده و با سرمایه گذاریهای کلان خود در این بخش از تولید درصدد ایجاد جایگاهی مناسب می باشند. پرورش شترمرغ در ایران

در ایران باستان نواحی جنوبی این مرزو بوم زادگاه طبیعی شترمرغ بوده و درآن ایام ازتخم پرنده و گوشت آن بعنوان منبع غذایی و ازپوسته تخم برای آشامیدن آب وغیره استفاده می شد. ازسال 1377 شترمرغ بطور رسمی و به منظور تحقیق و بررسی روی گونه های مختلف آن و امکان سازگاری با مناطق بومی ایران وارد کشور گردید تا بر اساس مطالعه روی اقلیمهای مختلف داخلی و شرایط آب و هوایی موجود امکان رشد و نگهداری آن برای پرورش دهندگان فراهم گردد که در بدو ورود با استقبال پرشوری ازپرورش دهندگان مواجه گردید و این اشتیاق در مردم بدان حد بود که در کمتر از یک دهه جمعیت آن به بیش از سی هزار قطعه و در بیش ازچهارصد مزرعه برسد و این روند صعودی کماکان ادامه یابد بطوریکه طبق پیش بینی های بعمل آمده با ادامه این روند امکان رشد آن تا سه برابر آمار موجود در کمتر از سه سال خواهد رسید.
برای پرورش شترمرغ مناطق مرکزی و نیمه کویری داخلی به لحاظ شرایط فیزیولوپیک داخلی ، رطوبت پایین ، نیروی کاری ارزان قیمت و زمینهای غیرقابل استفاده مناسبتر ازمناطق پرتراکم و زمینهای حاصلخیز کشور می باشد و این پرنده بخاطر مقاومت بالای بدنی درمقابل ناملایمات محیطی و بیماری ها قادر به ادامه زندگی در استان های سردسیر کشور از جمله اردبیل تا مناطق گرمسیر داخلی و جنوبی کشور مثل کرمان و زابل می باشد .

رده بندی علمی شترمرغ :
سلسله :جانوران
شاخه: طنابداران
رده: پرندگان
راسته: سینه پهنان
تیره شترمرغان
سرده: شتر مرغ
جمعه 08 مرداد 1395 - 10:49
ارسال پیام نقل قول تشکر گزارش
2 کاربر از admin به خاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند : mohamad , ahmadreza ,
admin
آفلاین




ارسال‌ها: 104
عضویت: 19 /9 /1394
تشکر کرده: 2
تشکر شده: 103
معرفی شترمرغ و انواع آن ها
RE : 1
نژادهای شتر مرغ

پنج زیرگونه شتر مرغ وجود دارند که عبارتند از :

1.شترمرغ جنوبی:

نام دیگر آن شترمرغ سیاه و نام علمی آن (S. c. australis) است و در جنوب آفریقا که در سواحل جنوبی رودخانه‌های زامبزی و کونن زندگی می‌کند.

2. شترمرغ شمال آفریقا:

نام دیگر آن شترمرغ گردن‌ قرمز و نام علمی آن (S. c. camelus) است. پرتعدادترین نوع شترمرغ که زیستگاه از اتیوپی و سودان در شرق به سوی حاشیه صحرای بزرگ آفریقا تا سنگال و موریتانی در غرب ادامه می‌یابد. این زیرگونه در گذشته در نواحی شمالی‌تر مثل مصر و جنوب مراکش نیز می‌زیسته‌ است. شترمرغ شمال آفریقا با 2.74 متر قد و 154 کیلو وزن و سرعتی بیش از 72 کیلومتر بر ساعت، بزرگ‌ترین و سریع‌ترین پرنده روی زمین است. سر آن سرخ‌رنگ ، پووشش بدن نرها سیاه و سفید و ماده‌ ها خاکستری است.


3. شترمرغ ماسائی:

نام علمی آن (S. c. massaicus) است و در شرق آفریقا. پرهای کوچکی به رنگ نارنجی روشن بر روی سر، گردن و ران هایشان دارند. فقط در جنوب کنیا، اتیوپی و بخش‌هایی از جنوب سومالی حضور دارند.


4. شترمرغ عربی:

نام علمی آن (S. c. syriacus) است و زیرگونه انقراض یافته‌ای است که در گذشته در تعداد بسیار در شبه‌ جزیره عربستان، سوریه و عراق زندگی می‌کرد و نسل آن در حدود سال 1996 به‌ کلی نابود شد.


5. شترمرغ سومالی:

نام علمی آن (S. c. molybdophanes) است و در شمال شرقی کنیا، جنوب اتیوپی و سومالی زندگی می کند و گردن و ران آن‌ ها سر بی‌رنگ است. برخلاف دیگر شترمرغ‌ ها گله‌ای زندگی نمی‌کند بلکه بیشتر تنها یا جفتی دیده می‌شوند. در شمال شرق کنیا با شترمرغ ماسائی زیستگاه مشترکی دارند.
جمعه 08 مرداد 1395 - 11:00
ارسال پیام نقل قول تشکر گزارش
2 کاربر از admin به خاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند : mohamad , ahmadreza ,
admin
آفلاین




ارسال‌ها: 104
عضویت: 19 /9 /1394
تشکر کرده: 2
تشکر شده: 103
معرفی شترمرغ و انواع آن ها
RE : 2
محصولات شترمرغ :

پر شترمرغ
در مناطق مستعد سالانه پر پرنده دوبار چیده می شود و از هر پرنده بین 1 تا 2 کیلوگرم پر استحصال می گردد. پرهای تهیه شده ناحیه دم و نوک بالها بزرگتر و مرغوبتر از سایر نقاط بدن می باشند. این پرها در حدود 70 تا 90 سانتیمتر طول و 25 تا 40 سانتیمتر عرض دارند و بهترین پرها مربوط به مناطق خشک وکویری می باشد. پر شترمرغ را سالی یک بار می توان چید و ازپرهای آن برای ساخت انواع گوناگون محصولات از جمله گردگیر اتومبیل که شرکتهای بزرگ عمده خریداران آن میباشنداستفاده کرد.
از پر شترمرغ برای تزئین لباس ، کلاه ،دکوراسیون ،گردگیر در ماشینهای صنعتی و مراسم مذهبی استفاده می شود و امروزه بنگاههای تولیدی در سراسر دنیا به دنبال استفاده های بهینه تر از پر شترمرغ در صنایع مصارف روزانه می باشند.

گوشت شترمرغ
به رنگ قرمز بوده و دارای خواص و مزیت های منحصر بفرد می باشد که از جمله آنها به تردی گوشت ،درصد چربی و کلسترول پایین ، غنی بودن از آهن و ویتامین E آن می توان اشاره داشت .سن گله پرواری بین سنین 12 تا 14 ماهگی بوده و برای کشتار نیز این سنین مناسب می باشد و در سنین بالاتر از آن گوشت حالت تردی خود را کمی از دست داده و بعلت افزایش بافت کلاژن در آن کمی سفت می گردد. حدود 50 درصد از وزن بدن را بافت عضلانی تشکیل داده و 33 تا 34 درصد از آن متعلق به عضلات ران ها می باشد که عمده ترین مصرف را بخود اختصاص می دهد و گوشتهای سایر مناطق بیشتر مصارف صنعتی خواهند داشت.
امروزه ازگوشت شترمرغ بعنوان منبع غنی از آهن و ویتامین E و به لحاظ پایین بودن میزان کلسترول در آن استقبال گسترده ای بالاخص درمناطق شهرنشین و پرازدحام شهری بعمل آمده و برکثرت آن افزوده می گردد گوشت شترمرغ بعلت دارا بودن کلسترول پایین و مشابهت باعضله گوساله و پایین بودن اجزای چربی ان درمقایسه باگوشت گوساله مورد استقبال قرارگرفته است.
طی یک بررسی در دانشگاه تگزاس نشان داده شدکه میانگین وزن لاشه حدود 57 درصدکل وزن پرنده را تشکیل میدهد بنابراین یک شترمرغ 113 کیلویی بنظرمیرسدحاوی 59 کیلوگرم وزن لاشه باشد. شرکتهای بزرگ دارای کشتارگاه اختصاصی برای شترمرغ بوده و گوشت استحصالی ازشترمرغ راتحت نام تجارتی Table readi meats در آریزونای آمریکا عرضه می کنند و ساده ترین راه دسترسی تهیه خوراک آماده از گوشت شترمرغ می باشد.
شترمرغ بادیدگاه اقتصادی از 150 سال پیش درکشور افریقای جنوبی آغاز و هم اکنون درکشورهای اسرائیل و امریکا با همان کیفیت روبه توسعه میباشد. حدوداً بین 40000 تا 60000 پرنده درایالات متحده وجود دارد و پیش بینی تعداد زیادی ازتولیدکنندگان بر این است که محصولات آن بطور ناگهانی به بازار مصرف گوشت نفوذ خواهد کرد. از نظر توسعه کار و پیشرفت اقتصادی درآمریکا نیاز به احداث یک کشتارگاه با ظرفیت کشتار 200000 قطعه با تولید و پرورش 250000 جفت مولدامکان پذیرخواهد بود.

چرم شترمرغ :
چرم شترمرغ یک محصول رایج در ساخت پوتین، لباس و رویه مبل میباشد. چرم یک شترمرغ بالغ حدود 14 فوت مربع اندازه دارد و از یک ورق چرم تعداد 3 جفت چکمه میتوان تولید کرد در تگزاس سفارشات زیادی به کمپانی های پوست شترمرغ میرسد و یک کارخانه بزرگ تولید پوتین از چرم شترمرغ وجود دارد.


تولید مثل :
زمان تولیدمثل درشترمرغ ها بین سنین 2 تا 3 سالگی است و ماده ها زودتر از نرها به این مرحله می رسند و سن رسیدن به بلوغ جنسی دربین نژادهای مختلف باهم فرق میکند. ماده های بالغ در فصل جفتگیری رفتار متواضعانه ای ازخود نشان داده و اعلام آمادگی می کنند بطوریکه باانجام یک سری رقصها ، انتشارصداهای خاص و حرکات موزون باعث جذب جنس مخالف می شوند و با نزدیک شدن جنس نرکمر را خم و بالها را سیخ نموده تا ضمن آمادگی نزدیکی انجام گیرد.
شترمرغهای نر نیز یک سری از رنگها را در فصل تولید مثل بخود میگیرند. شیوه تولید مثل در شترمرغ بصورت یک مرحله ای (monogamous ) یا چند مرحله ای (polygamous ) می باشد و در انتخاب جفت برای مولدین آزاد می باشند و محل اسکان هر جفت در کنار هم و یا بصورت جداگانه می باشد. درزمان تخمگذاری جنس نر لانه ای بصورت گودال عریض در زمین حفر کرده و یک حالت مهاجم بخود می گیرد تا بتواند از خانه و قلمرو خود دفاع کند در این فصل هر دو جنس نر و ماده داخل لانه ایجادشده می نشینند.
فصل تخم گذاری برای شترمرغ ها از اوایل بهار شروع و تا اواخر پاییز ادامه می یابد و معمولاً هر 2 تا 3 روز یک تخم می گذارد بطوریکه نوسان تولید بین 30 تا 690 تخم توسط هرماده متغیر بوده و بطور متوسط 35 تا 55 تخم تولید میکنند.


تغذیه شترمرغ
شترمرغ پرنده ای تک معده ای و گیاهخوار می باشد و درخوردن غذا با رغبت و انگیزه بالا اقدام نموده که بسیار مهم و حیاتی برای پرنده می باشد . درتنظیم جیره غذایی شترمرغها چنانچه از کنجاله تخم پنبه استفاده شده باشد سموم گوسیپول پنبه موجود درکنجاله را نباید ازنظر دور داشت . میزان نمک موجود درجیره نباید از 0.5 درصد افزایش یابد وبرای رفع نیاز آب بدن ، آب تمیز و قابل دسترس و به مقدار آزاد باید در دسترس پرنده قرار گیرد . میزان آب مورد نیاز شترمرغ مشابه با سایر حیوانات مناطق حاره و بیابانی از قبیل بز کوهی و شتر می باشد علیرغم اینکه در میزان جیره آب مصرفی بین آنها تفاوت هایی دیده می شود و نسبت بین مصرف ماده خشک غذا با آب به نسبت 3 به 2 می باشد. ترکیب جیره غذایی شترمرغ مشابه با آهو می باشد هر چند دراین پرنده تفاوت هایی از نظر خوردن بعضی از سنگهای سیلیسی با پستانداران که اجازه خوردن آن را ندارند دیده می شود بنابر این نگهداری شترمرغ ها بصورت گله ای می تواند یک مزیت محسوب گردد .



تغذیه با مواد گیاهی و هضم آن در جیره شترمرغ :
خوارک شترمرغ عمدتاً از گیاهان سبز ، دانه های غلات ، بذر گیاهان ، علوفه های آبدار و حشرات کوچک تشکیل شده است . شترمرغ بالغ بطور روزانه و درمقایسه با گاو سه مرتبه با مواد خشک کنسانتره ای بمیزان 2.5 تا 7.5 درصد وزن بدن تغذیه می کند . در مزارع پرورش شترمرغ بالاترین هزینه مربوط به خوراک پرنده می باشد و در سیستم استفاده از چرای آزاد هر هکتار زمین یونجه کاری جوابگوی تامین غذای 8 قطعه شترمرغ خواهد بود . درطی پرورش جوجه با شرایط نرمال چنانچه از تغذیه کافی و مناسبی برخوردار باشد بندرت دچار بیماری می شود . تغذیه نقش بسیار حیاتی در پرورش شترمرغ دارد و شترمرغ ها به تغذیه مناسب طی 210 روز اول زندگی نیازمند می باشند و پس از این مرحله وارد مرحله نگهداری و بعد از 330 روزه گی وارد سیکل کشتار شده و جیره آنها در هر یک از این مراحل عوض می شود . بنابراین بسیار مهم است که جوجه ها در مراحل پرورش به میزان کافی خوراک با کیفیت در اختیار داشته باشند تا به وزن ایده ال 90 تا 100 کیلو گرم درحداقل زمان ممکن برسند . درشرایط آزاد در طبیعت جوجه ها یاد می گیرند چگونه با الگو برداری از والدین و یا سایر پرنده ها و حیوانات رفتار تغذیه ای پیدا کرده بتوانند چرا کنند .به همین منظور درسیستم های پرورش صنعتی و بسته ازیک مادر مصنوعی یا یک جوجه مسن تر برای آموزش جوجه های جوان تر استفاده می شود تا بتوانند روش غذا خوردن را بیاموزند . تغذیه بموقع جوجه ها بستگی به نحوه استفاده جوجه در دوران 10 تا 14 روزه اول زندگی ازکیسه زرده دارد بنابر این جوجه ها باید دراین مقطع زمانی از زرده به نحو مطلوب استفاده کرده تا از قدرت رشد و نمو و ایمنی بالا برخوردار باشند .
به جیره پرنده مقداری شن باید اضافه شود و بمیزان 20 درصد جیره علوفه سبز در اختیار پرنده قرار گیرد بطوریکه جوجه ها را رنگ سبز علوفه تحریک به نوک زدن نماید . ازظروف کم عمق یا سینی برای ریختن خوراک جهت تغذیه پرنده استفاده می شود علاقه جوجه ها به غذای نمناک بیشتر بوده و با علاقه به آن نوک می زند و غذای پرنده عمدتاً به شکل پلیت و یا آردی می باشد و چنانچه غذا بصورت آردی در اختیار پرنده قرار گیرد باعث کاهش هزینه آن نسبت به شکل پلیت شده می باشد. پرنده بیشتر اوقات خود را صرف نوک زدن به غذا می کند بنابراین کمتر دچار ناهنجارهای رفتاری می گردد .
بجای استفاده از پلیت درمزارع می توان ازملاس ویا چربی اشباع شده به خوراک اضافه نمود تا از انتشار گرد و غبار در آن به حداقل کاهش یابد هر چند که در این روش هزینه خوراک گرانتر از نوع آردی می باشد . در جوجه های تازه متولد شده تا سن 13 هفتگی معمولاً ازخوراک آغازین ( Starter ) با پروتئین خام بالا استفاده می شود و از 13 هفتگی تا 40 هفتگی جیره استارتر به جیره رشد ( grower ) تغییر داده می شود و از 40 هفتگی تا زمان کشنار پرنده باید با جیره نگهداری تغذیه شود و متناوباً این پرنده ها ممکن است با جیره نگهداری بمدت 15 هفته تغذیه گردند که بستگی به وضعیت بدن پرنده و تقاضای بازار مصرف دارد .
مواد عمده تشکیل دهنده جیره شامل ذرت و کنجاله با میزان انرژی بالا بصورت کنسانتره همراه با یونجه بعنوان منبع اصلی فیبر وپروتئین می باشد . پودر ماهی و دانه های روغنی از منابع اصلی پروتئین خام و چربی بخصوص اسیدهای چرب ضروری مثل لینولنیک و لینولئیک می باشند همچنین پودر گوشت بعنوان یک منبع بسیارمهم و سرشار از پروتئین و اسیدهای امینه برای شترمرغ محسوب می گردد . متیونین و لیزین بعنوان اسیدهای آمینه ضروری که عمدتاً در علوم تغذیه بعنوان اجزاء اصلی جیره مورد نیاز بدن پرنده بوده مورد استفاده قرار می گیرند .
از مکمل ویتامینی و معدنی در بالانس جیره بعنوان منابع ویتامینی و تامین مواد معدنی مورد نیاز پرنده مورد استفاده قرار می گیرند و سنگ آهک بعنوان منبع کلسیم بصورت منوفسفات کلسیم میزان مورد نیاز کلسیم و فسفر بدن پرنده را تامین می کنند . ایجاد شرایط مناسب توام با آرامش در زمان خوردن غذا برای پرنده ها بسیار حیاتی می باشد بنابراین در تنظیم جیره علاوه بر نکات بالا به این مسئله نیز باید توجه خاص نمود. از پودر ملاس جهت پیش گیری از دهیدراتاسیون استفاده می شود. لازم است که به جیره مکمل ویتامین و اسید های آمینه بر اساس نیازهای روزمره اضافه گردد . پنبه دانه ، کنجاله و یا دانه آنها نباید در ترکیب جیره غذایی شترمرغ استفاده شود و از سم گوسیپول موجود درآنها باید اجتناب گردد زیرا پنبه دانه و محصولات حاوی گوسیپول دارای عوامل ضد جیره و تغذیه ای میباشند .
نمک جیره نباید از نیم درصد (0.5 %) تجاوز کند نمک ازسدیم و کلر تشکیل شده و برای بالانس الکترولیتهای لازم دربدن مورد استفاده قرار می گیرد همچنین بعنوان چاشنی باعث جذب غذا با میل بیشترمی گردد .
آب تمیز و تازه و بمیزان آزاد باید در دسترس پرنده قرار گیرد لذا دسترسی به آب کافی ارتباط مستقیم با جذب غذا دارد . عموماً پرندگان درمقابل اخذ یک گرم غذا به دو گرم آب نیاز دارند و مصرف آب در شترمرغ ها مشابه با حیوانات سایر مناطق بزرگ گرمسیری و بیابانی از جمله شتر و بزکوهی می باشد که بخاطر شرایط سخت محیطی از هدر رفتن آب بدن خود پیشگیری بعمل می آورند . دربدن شترمرغ یک مقدار جزئی از آب بصورت تبخیر و سهم عمده ای از آب همراه با مدفوع از بدن دفع می گردد و دفع آب ازطریق ادرار همانند سایر پستانداران بستگی به وزن بدن دارد میزان درصد جذب آب بدن بستگی به میزان مواد خشک دارد و این درصد به نسبت 2 به 3 می باشد
جمعه 08 مرداد 1395 - 11:34
ارسال پیام نقل قول تشکر گزارش
2 کاربر از admin به خاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند : mohamad , ahmadreza ,



تازه سازي پاسخ ها



برای ارسال پاسخ ابتدا باید لوگین یا ثبت نام کنید.


پرش :
صفحه اصلی | انجمن | ورود | عضویت | خوراک | نقشه | تماس با ما | کاکس ماشین

این قالب توسط سایت کاکس طراحی شده است و