close
چت روم
مراحل جوجه کشی
آخرین ارسال های انجمن

مراحل جوجه کشی

سه روز قبل ازخروج جوجه ها 


 مراحل جوجه‌کشی
1) ستر: 
در کارخانه‌های جوجه‌کشی 18روزاول ( ازساعت 440-0) تخم‌مرغها رادرداخل دستگاه ستر (تخم‌مرغ‌گير) که دمای آن2/37 ورطوبت آن60% است قرار می‌دهند. 
در دستگاه ستر چهار عامل بايد مورد توجه قرار گيرد: 
دما 
دمای مناسب برای جوجه‌کشی به طور متوسط معادل 38-37 درجه می‌باشد. کاهش دما منجر به ديرتر خارج شدن جوجه‌ها از تخم‌مرغ می‌شود و افزايش آن منجر به زودتر خارج شدن جوجه‌ها از تخم‌مرغ می‌گردد. درجه حرارت مناسب درماشينهای مختلف تا حدودی متفاوت می‌باشد. 
 رطوبت 
رطوبت دمای موجود در ماشينهای جوجه‌کشی سبب تبخير آب از تخم‌مرغها و تلفات جنين می‌شود. از اين روتوجه به رطوبت مناسب از اهميت بسياری برخوردار است. از طرفی کاهش رطوبت ماشينهای جوجه‌کشی منجر به افزايش تبخير و وسيع تر شدن کيسه‌های هوايی داخل تخم می‌شود. در نتيجه نوک جوجه زود تر به اطاقک هوا می‌رسد. همچنين افزايش رطوبت نيزمنجر به وسعت دير بهنگام کيسه هوا شده و جوجه در اين زمان قادر به تنفس نخواهند بود. رطوبت ماشينهای جوجه‌کشی به دمای آنها و سرعت تهويه بستگی دارد. 
تهويه 
طی دوره جوجه‌کشی اکسيژن مورد نياز جنين توسط منافذ موجود در پوسته تخم‌مرغ تامين می‌شود. دی‌اکسيدکربن نيز از همين منافذ خارج می‌گردد. ميزان اکسيژن مورد نياز جهت رشد جنين حدود21% می‌باشد. به ازای هر1% کاهش ميزان اکسيژن 5%ميزان جوجه‌دهی کاهش می‌يابد. همچنين عدم خروج دی‌اکسيدکربن و تجمع آن در اطراف تخم‌مرغها منجر به کاهش درصد جوجه درآوری می‌شود. چنانچه غلظت دی‌اکسيدکربن به 5% برسد درصد جوجه درآوری به صفر خواهد رسيد. حداکثر ميزان افزايش غلظت دی‌اکسيدکربن ماشينهای جوجه‌کشی 5%می باشد. تهويه مشابه سالنهای پرورش اعمال می‌گردد وچون اکسيژن احتياج است ودی‌اکسيدکربن دفع می‌گردد در نتيجه در زمستان گرم ودر تابستان بايد سرد باشد.در جوجه‌کشی فشار مثبت در تهويه مطلوب تر است و جهت تهويه از سمت تميزترين قسمتها (سترها) به آلوده‌ترين بخش (اتاق شستشو) می‌باشد. بين قسمتهای مختلف درها دوطرفه هستند و از هر طرف قابل بازشدن می‌باشد. اگر تهويه در قسمتهای مختلف به صورت مجزا انجام شود مطلوبتر می‌باشد.
چرخش تخم‌مرغها 
نحوه قرار گرفتن تخم‌مرغها به صورتی است که قسمت پهن آنها به طرف بالا باشد، درغير اين صورت سر جوجه در قسمت باريک قرار می‌گيرد و قادر به تنفس نبوده وازبين می‌رود.چرخاندن تخم‌مرغها عملی است که در جوجه‌کشی طبيعی توسط خود مرغ انجام می‌شود وعدم توجه به آن منجر به کاهش جوجه درآوری می‌شود زيرا جنين به پوسته تخم چسبيده و تلف می‌شود. همچنين نزديکی نطفه به پوسته باعث افزايش تبخير آب از جنين می‌شود. عمل چرخاندن موجبات گرم شدن يکنواخت تخم‌مرغها را نيز فراهم می‌کند. اين عمل چندين بار در طی روز انجام می‌گيرد و توسط ميله‌ای که در زير صفحه تخم‌مرغ قرار دارد صورت می‌پذيرد. تعداد دفعات چرخش در طی روز حداقل 6-4 بار و در ماشينهای بزرگ جوجه‌کشی هر 2ساعت يکبار انجام می‌شود. 
2) هچر: 
سه روز باقی مانده، يعنی از روز 21-19 تخم‌مرغها را در داخل دستگاه هچر (جوجه‌گير) قرار می‌دهند که دمای آن5 /37 درجه و رطوبت آن 75% است. 
در دستگاه هچر از سه عامل از عوامل چهارگانه مذ کور در ستر مورد توجه می‌باشد: 
دما 
رطوبت 
اکسيژن 
علت رطوبت بيشتر در دستگاه هچر به اين علت است که بعد از روز 19جنين تنفس دارد ودی‌اکسيدکربن و آب ترکيب شده و منجر به شکستگی پوسته‌ها می‌شوند.همچنين جنين در روز 19مقداری از کلسيم پوسته را برداشت می‌کند ( 120ميلی گرم در طول 21روز) .
در طی دوره 21روزه جوجه‌کشی تخم‌مرغها 18 روز در ستر و 2 روز در هچر قرار دارند، ازاين رو نسبت دستگاه ستر به هچر بايد 1به 6باشد.در اين صورت اگر هر روز بخواهيم تخم‌مرغها را ست کنيم،بعضی روزها هچر خالی می‌شود به همين دليل هر سه روز يکبار تخم‌مرغها را ست می‌کنيم.زمان انتقال تخم‌مرغها ازستر به هچر به شرايط تخم‌مرغها نيز بستگی دارد.در حقيقت زمانيکه 2-1%تخم‌مرغها نوک زده شوند زمان انتقال تخم‌مرغ است.




درباره : عمومی ,
برچسب ها : مراحل جوجه کشی , مراحل جوجه کشی مرغ , مراحل جوجه کشی شتر مرغ , مراحل جوجه کشی بلدرچین , مراحل جوجه کشی کبک , مراحل جوجه کشی قرقاول , مراحل جوجه کشی مرغ شاخدار , مراحل جوجه کشی کبوتر , مراحل جوجه کشی غاز , مراحل جوجه کشی اردک , مراحل جوجه کشی بوقلمون , مراحل جوجه کشی مرغ شاخدار , مراحل جوجه کشی پرندگان , جوجه کشی انواع پرنده ,
بازدید : 329
[ سه شنبه 17 آذر 1394 ] [ 7:15 ] [ نویسنده : ابوالحسن ] | نظرات ()
مطالب متفرقه
نظر بدهید
نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتیرفرش کد امنیتی



.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • مزین کردن